پسته یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین انواع آجیل است که دارای خواص بسیاری است.طبع پسته گرم و خشک است. عمده ترین مرکز تولید پسته در ایران استان کرمان و شهرستان رفسنجان است. در حالت کلی چهار نوع پسته وجود دارد:پسته اکبری، پسته احمد آقایی،پسته کله قوچی و پسته فندقی.
پسته احمد آقایی به لحاظ ظاهری کشیده است اما از پسته اکبری کوچک تر است.پسته احمد آقایی طعم ویژه ای در بین پسته ها دارد و همچنین درصد خندانی زیاد دارد و پس از رسیدن کامل رنگ مغز پسته بنفش-قهوه ای است.
پسته یکی از مغذی ترین آجیل ها است که حاوی کربوهیدرات، پروتئین،چربی مفید، اسید آمینه و فیبرهای رژیمی است و همچنین غنی از مواد معدنی، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و روی است. از لحاظ غنی بودن از ویتامین ها نیز پسته غنی از ویتامین های آ، ب، فولات، کولین و تیامین است و در حالت کلی به عنوان یک آجیل خوشمزه و در عین حال مقوی نقش مهمی را در رژیم غذایی روزانه دارد.پسته به تقویت مغز و ذهن و تقویت معده کمک شایانی مینماید و جهت درمان اسهال و همچنین تسکین سرفه مفید است.
در فرآوری پسته نمکی، پس از برشته شدن پسته، محصول نهایی با محلولی از نمک و نشاسته مخلوط میگردد.این نوع پسته طرفداران بسیاری دارد.
خواص منحصر به فرد و ویژه:
کمک به بهبود سلامت قلب
کمک به سلامت و تقویت پوست و مو
کمک به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش
تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از نورون ها و عصب
کمک به جذب آهن و درمان کم خونی ناشی از فقر آهن (بسیار مفید جهت بانوان باردار و شیرده)